GroenLinks Brabantdag 2019

Op 5 oktober 2019 organiseert GroenLinks Brabant samen met de afdeling Den Bosch, deĀ 4deĀ Brabantdag, deze keer in de hoofdstad van onze mooie provincie. De activiteiten vinden plaats bij Van Aken in het Werkwarenhuis aan de Tramkade 22 te Den Bosch. We bereiden momenteel een mooi programma voor met groene en rode presentaties, workshops, een rondleiding en volop gelegenheid om te netwerken.

Wat we precies op welk tijdstip gaan doen maken we begin september in detail bekend, maar een paar tipjes van de sluier kunnen we al oplichten:

  • PAS op de plaats of vlucht naar voren: een discussie over wat het sneuvelen van het Programma Aanpak Stikstof betekent voor Brabant. Wat zijn de kansen of staan er vooral beren op de weg?
  • Fijn! Stofmeters maken. In deze workshop ga jij letterlijk je eigen fijnstofmeter maken die mee gaat draaien in een burgerwetenschapsproject. Kosten: onder de 40 EURO, hoe meer mensen meedoen, des te hoger onze korting wordt en hoe meer informatie over waar hoeveel fijnstof voorkomt. Tipje van de sluier: staat jouw fijnstofmeter hier straks tussen https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/ ?
  • SODA: De missie van Soda is om sociale uitdagingen op te lossen door middel van data science in samenwerking met domein experts. Met een combinatie van data-analyse, machine learning en data visualisatie helpen zij jouw sociale missie een stap vooruit.

We starten om 10:00 uur en sluiten af met een borrel zo rond 16:00 uur. Noteer zaterdag 5 oktober 2019 vast in je agenda. We vragen 5 euro entree waar je naast deelname aan alle activiteiten ook koffie, thee en twee consumptiebonnen voor terug krijgt. De lunch is voor eigen rekening: je kan voor 10 euro bij Van Aken eten als je je daarvoor opgeeft, maar er zijn ook diverse eetgelegenheden in de omgeving.

Het definitieve programma is begin september bekend, dan start ook de inschrijving. Houd je mailbox en onze website in de gaten!