Klimaatstaking 27 september
Klimaatstaking Doe Mee!

Klimaatstaking 27 september

GroenLinks Meierij & Maashorst staakt mee op 27 september.

Wereldwijd vinden er van 20 tot 27 september Klimaatstakingen plaats. In Nederland is er op 27 september een grote Klimaatstaking in Den Haag. GroenLinks Meierij &Maashorst staakt mee.

Doe jij ook mee? Meld je dan hier aan

Op vrijdag 27 september gaan wij naar de Klimaatstaking in Den Haag. Al meer dan 1000 GroenLinksers gaan mee!

Wat kan jij nu doen?

  1. Kom naar de Klimaatstaking
  2. Nodig je vrienden uit

GroenLinks wil een eerlijke en ambitieuze actie vanuit de politiek tegen de klimaatcrisis. Daarom steunen wij de Klimaatstaking op vrijdag 27 september. Over de hele wereld komen mensen tijdens deze week in actie voor het klimaat. Andere partners zijn onder andere FridaysforFuture, Greenpeace, Milieudefensie, Oxfam Novib, Urgenda en Extinction Rebellion.Veel andere bedrijven als Lush Nederland, Microsoft en Ben&Jerrys hebben al toegezegd mee te doen.

Waarom deze staking nodig is
Een greep uit het nieuws van afgelopen tijd geeft mij al 3 redenen om 27 september de straat op te gaan voor een ambitieuze aanpak van de klimaatcrisis.

1. We importeren vlees en soja als veevoer waarvoor onmisbaar regenwoud wordt vernietigd. Lokale bevolking wordt opgejaagd, plant- en diersoorten verdwijnen.
2. Van heel Europa kampen in ons land de meeste kinderen met astma, door fijnstofuitstoot. En nog wil dit kabinet vliegvelden zoals Schiphol en Lelystad Airport uitbreiden.
3. De Nederlandse overheid geeft dubbel zoveel subsidies aan de fossiele industrie dan aan hernieuwbare industrie.

Het klimaat staat wereldwijd op de agenda. Maar het is belangrijk dat we druk blijven zetten!

Samen gaan we voor een prachtige Klimaatstaking.